28 maj 2016
10:00

IF Brommapojkarna 16

Referat: Djurgårdens IF FF 6 - IF Brommapojkarna 16

Vi öppnar upp matchen ganska passivt och faller in i deras låga tempo. I 3:e minuten kastar Adam ett snabbt inkast till Viktor N som tar sig förbi längs förlängd mållinje och spelar in bollen framför mål där en av deras spelare petar in den i eget mål. 1-0 till oss. Vi tränare får påtala för spelarna att de måste sätta fart på både ben och boll. I 6:e minuten anfaller vi fint på vår vänstersida och Viktor N spelar fram till Einar som sätter dit 2-0. Vi har nu det allra mesta av spelet på deras planhalva. På en vänsterhörna kommer Lukas upp fint men nicken räddas på mållinjen. I 14:e minuten kontrar DIF och Gurra räddar skottet men returen kan de slå stolpe in. 2-1, vilket kändes väldigt onödigt. Vi fortsätter vara aggressiva mitt på plan och rullar bollen fint emellan oss. I 19:e minuten har vi ett jättefint anfall, återigen på vänsterkanten. Adam kommer i lång löpning och spelar in till Einar som snyggt spelar snett inåt bakåt till Lukas som bredsidar in 3-1. Minuten senare tar Adam ett skott som målvakten inte kan hålla och Jonathan håller sig framme och sätter dit 4-1. Nu tror vi alla att halvleken är slut men domaren tror att vi ska spela 25 minuter, så spelet fortsätter. På de sista minutrarna hinner vi göra 5-1 av Einar, framspelad av Viktor N och sedan har Viktor N ett skott som målvakten tippar i stolpen.
I andra halvlek fortsätter vi att ha det mesta av spelet på deras planhalva. Vi skapar några hörnor och på en högerhörna håller sig Lukas framme igen med huvudet men återigen räddas den på mållinjen. I 8:e minuten spelar Einar snyggt fram Jonathan som sätter dit 6-1. I 11:e spelar Adam fram Einar till 7-1 och minuten senare spelar Lukas fram Pagge som gör 8-1. Därefter har vi återigen en högerhörna som Lukas språngnickar precis utanför målvaktens högra stolpe. Den var värd ett bättre öde. I 18:e har Adam ett närskott i ribban och strax därefter har Lukas också ett närskott i ribban som går ner på mållinjen. Vi ångar på och i samma minut spelar Lukas fram Adam som sätter dit 9-1. Eftersom domaren återigen tror att vi ska spela 25 minuter så lyckas vi de sista minutrarna göra 10-1 och 11-1 genom Einar och 12-1 genom Pagge. All tre gångerna var Adam den som spelade fram.

Matchen slutar 12-1 och alla killarna gör en bra match, där vi bortsett från de första minutrarna jobbar hårt och spelar fin fotboll men enkla, snabba passningar.
För att citera Adam: Lukas och Einar var bäst på plan!

Imorgon möter vi FC Järfälla och då kommer motståndet var något helt annat.